Wie zijn we

Glastuinbouwers op rust met een passie voor moes- en siertuinen.

Als glastuinbouwers op rust met een passie voor moes- en siertuinen kom je snel tot het besef dat een leven zonder planten geen optie is. Groene vingers heb je voor het leven en de goesting om je nog meer te verdiepen in de ogenschijnlijke eindeloze wereld van planten, die komt vanzelf.

Na 40 jaar werken en inspiratie opdoen, was het eindelijk tijd geworden om onze ’bescheiden’ tuin uit te breiden. Door een gedeelte van de serres te ontmantelen, konden we zo onze tuin uitbreiden tot het ideale formaat voor onze droomtuin Annoëba. De naam die de samentrekking is van onze namen Noël en Annie Backers-Christiaen.


Geschiedenis

Van speeltuin tot siertuin

Nadat we 40 jaar in serres tomaten geteeld hebben, is er tijd en ruimte om gepassioneerd onze hobby verder uit te oefenen.

De tuin bestaat uit 2 delen. Het eerste, kleinste gedeelte, heeft een zeer grote evolutie meegemaakt, van speeltuin tot siertuin en is achteraf vergroot tot 4000 m² door serres af te breken.


Waarom Annoeba bezoeken

Kom inspiratie opdoen.


In alle hoekjes vind je eindeloze combinaties van planten, samengesteld in functie van grootte, kleur, bladvorm en bloeiperiode. Soms sober, soms verrassend, soms ronduit een explosie van kleuren, maar allemaal zijn het unieke combinaties waardoor je je kunt laten inspireren.

Grote verscheidenheid


De tuin bevat een zeer groot gamma aan verschillende soorten planten en types van planten. Het samenspel van bodembedekkers, bloemen, struiken en bomen smelt samen tot een spetterende symphonie van kleuren en bloemengeuren.

Heel veel soorten in één tuin


Onze tuin heeft werkelijk een enorme variatie van planten, met enkel families die zeer uitgebreid aanwezig zijn zoals de Geraniums, Rozen, Viburnums en Cornussen. Ook waterplanten zijn uitgebreid aanwezig.

Over onze tuin Annoeba

Bezoeken

 • Op afspraak

  Voor iedereen van mei tot oktober.

  Speciale dagen

  Open tuinen 27-28 juni 2015

  Groepen

  Op afspraak

  Hoe contacteren?

  Stuur ons een bericht via het contactformulier of bel:
  Vast: +32 (0)59 26 63 69
  Mobiel: +32 (0)474 30 01 95
  Mobiel: +32 (0)497 54 71 36